Türk-Alman Üniversitesi Olarak Ebediyete İntikalinin 84. Yılında Atamızı Andık

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanmasının 84. yılında Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından "10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni” düzenlendi.

TAÜ-SEM’de Sertifika Töreni

9 Kasım 2022 tarihinde Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) Kampüsünde gerçekleştirilen törenle Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TAÜ-SEM) düzenlediği Almanca Dil Eğitim Programı kursiyerlerine sertifikaları takdim edildi.

Türk-Alman Dayanışma ve Eğitim Vakfı Rektörümüz Cemal Yıldız'ı Ziyaret Etti

Federal Almanya ile yoğun mesleki, ticari ve bilimsel ilişkiler sürdüren Türk-Alman Dayanışma ve Eğitim Vakfı (TADEV) yetkilileri, 8 Kasım 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Türk-Alman Üniversitesi 20. Bilimsel Komisyon Toplantısı Alman Partnerlerimizle Üniversitemizde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Cemal Yıldız’ın başkanlığında Üniversitemiz yönetimi ve akademik birim yöneticileri ile Alman iş birliği partnerimiz olan Türk- Alman Üniversitesi Konsorsiyum Başkanı Sayın Prof. Dr. Rita Süssmuth ve Konsorsiyum Üyelerinin katılımıyla 31 Ekim 2022 tarihinde Bilimsel Komisyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız Araştırma Görevlileri Konseyi ile Görüştü

1 Kasım 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, Araştırma Görevlileri Konseyi ile bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız TOGG Gemlik Kampüsü Açılış Töreninde

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, 29 Ekim 2022 tarihinde TOGG Gemlik Kampüsü açılış törenine katıldı.

Heidelberg’de 14 Günlük Yaz Okulu

Türk- Alman Üniversitesi Kültür ve İletişim Bölümü ile Uluslararası İletişim ve Medya Araştırmaları Yüksek Lisans Programı öğrencileri, Heidelberg Üniversitesi ile ortaklaşa organize edilen 14 günlük bir yaz okulu programına 31 Temmuz ile 14 Ağustos tarihleri arasında katıldı.

Türk Kızılay'ı ve TAÜ Kan Bağışı Kampanyasına Büyük İlgi

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Türk Kızılay’ın TAÜ kampüsünde gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasına katıldı.

TAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrencileri Almanya'da Yaz Okulunda

Türk-Alman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun en başarılı yüz öğrencisi, Almanya'da Bielefeld, Düsseldorf ve Münster Üniversitelerinin düzenlemiş olduğu yaz kursuna katılmaya hak kazandı.

Türk-Alman Üniversitesi 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde

2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, 10 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşti.

Üniversitemizin 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Dersi Prof. Dr. Erhan Afyoncu Tarafından Gerçekleştirildi

Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun "Modern Dünyanın Oluşumunda Osmanlı İmparatorluğunun Rolü" konulu Türk-Alman Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Dersi, 3 Ekim 2022 tarihinde TAÜ Derslikler Binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Üniversitemizde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Programı Gerçekleştirildi

YÖKAK tarafından 2022 yılında izleme kapsamına alınan 44 üniversitede düzenlenen İzleme Programı, 2019 yılındaki dış değerlendirme sürecinden sonra TAÜ’de ilk kez 30 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, “Türkiye'de ve Dünya'da Türkçenin Öğretimi Çalıştayı”na Katıldı

Dil Bayramı'nın 90. yıl dönümü olan 26 Eylül 2022'de bu yılın Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa'da, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe ve Dil Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Merkezi (TDEARGEM) tarafından “Türkiye'de ve Dünya'da Türkçenin Öğretimi Çalıştayı” düzenlendi.

Türk-Alman Üniversitesi 6. Mezuniyet Töreni

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 23 Eylül 2022 Cuma günü Rektör Prof. Dr. Cemal Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aysel Uzuntaş, Prof. Dr. Hamide Özden Özkaya Ferendeci, Prof. Dr. Ali Gökhan Yavuz, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri ile mezun öğrenciler ve yakınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız, "Balkanlarda Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Uluslararası Sempozyumu"nda Konuştu

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 7-9 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen "Balkanlar'da Türkçe Öğretimi ve Türkoloji Uluslararası Sempozyumu"na katıldı.

Rektör Yıldız'dan New York Tiran Üniversitesi'ne Ziyaret

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, 8 Eylül 2022 tarihinde Arnavutluk'un başkenti Tiran’da Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı New York Tiran Üniversitesi'ni (UNYT) ziyaret etti.

Türk-Alman Üniversitesi, Ar-Ge Çalışmaları Sektörüne Değer Katmaya Devam Ediyor

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hayata geçirilen Türk-Alman Üniversitesi Uluslararası Yüzey Araştırmaları ve İnovasyon Merkezi (TAÜ-UYAM) protokolünün lansman ve imza töreni Bakan Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Öğretim Üyesinin Uluslararası Yayın Dünyasında Büyük Başarısı

TAÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Orkide Coşkuner Weber, bilim dünyasının prestijli dergisi Frontiers in Dementia’ya Prof. Dr. Vladimir N. Uversky, Dr. David Kang ve Dr. Alexa Woo ile birlikte konu editörü olarak seçildi.

Hukuk Fakültesi Öğrencileri Yaz Okulunda

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için her sene Prof. Dr. Henning ROSENAU sorumluluğunda ve DAAD tarafından sağlanan fon desteğiyle düzenlenen Ceza Hukuku Genel Hükümler Yaz Okulu bu yıl da 11.07.2022 – 05.08.2022 tarihleri arasında Almanya'da gerçekleşti.

Rektörümüz Yıldız ve Üniversitemiz Adına Berlin’de Lisansüstü Öğrenim Gören Bursiyelerimiz Berlin Büyükelçiliğinde Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Cemal Yıldız, Berlin Büyükelçiliğinde Türk-Alman Üniversitesi adına Berlin’de lisansüstü öğrenim gören bursiyelerimizle bir araya geldi.